Zindelijkheidstraining puppyHonden zijn van nature zindelijke dieren, daardoor is het zindelijk maken van uw puppy een kwestie van aanmoedigen en stimuleren! Uw taak bij de zindelijkheidstraining is het voorkomen van ongelukjes en de pup genoeg kansen te geven om het buiten te doen, dus neem de pup vaak genoeg mee naar buiten zodat hij leert om het daar te doen. Let goed op het gedrag van uw pup, de meeste pups gaan bepaalde bewegingen maken zoals rondjes draaien of langdurig snuffelen op één en dezelfde plek, als u dit leert herkennen kunt u zodra u het gedrag ziet de pup mee naar buiten nemen.

Zindelijkheidstraining puppy, neem telkens een andere plek!

Neem de pup telkens mee naar een andere plek waar u hem zijn behoefte laat doen, anders kunt u in de problemen komen. Als u van huis gaat en de pup het heeft geleerd om het op één plek te doen, en u niet in de buurt bent van deze plek zal de pup het zolang mogelijk op proberen te houden, en kan dan een ongelukje veroorzaken.

Zindelijkheidstraining puppy, geef de pup genoeg kansen!

Ga om de 1 a 2 uur met de pup naar buiten zodat de pup genoeg kansen heeft om zijn behoefte ook buiten te doen, Zodra de pup buiten iets doet beloon hem dan! Na een tijd kunt u de tijd die u er tussen laat zitten steeds iets verlengen en leert de pup om steeds beter zijn behoefte op te houden.
TIP: Wat ik bij mijn hond heb gedaan is vanaf pup zijnde het woord ‘plassen’ te zeggen als hij aan het plassen was, na een tijd snapte hij het, en nu kan ik hem op commando laten plassen.

Zindelijkheidstraining puppy, gebruik de bench!

Als u een tijd van huis bent is het slim om de pup in de bench te doen. Zo kan de pup niets kapot maken en het belangrijkste, de pup zal hierdoor sneller zindelijk worden omdat hij niet graag het eigen nest bevuild.
De bench moet van zo’n formaat zijn dat de pup net kan staan en languit kan liggen. Is de bench die u heeft groter dan kunt u de bench kleiner maken door er iets in te leggen (iets waar de pup niet in/ op kan). Doordat u de bench dus kleiner maakt zal de pup zijn nest niet proberen te bevuilen en zal hij zijn behoefte zo lang mogelijk op gaan houden.