Socialisatie puppyTijdens de socialisatie periode van uw puppy moet u uw puppy met alles in aanraking laten komen, zodat de pup voorbereid is op de wereld om hem heen. Als u de pup niet goed socialiseert zal hij/ zij daar later last van krijgen
Tijdens de socialisatie periode hoort u de pup overal mee naar toe te nemen. De markt, school, winkelcentrum enzovoorts. Het is de bedoeling dat de pup went aan alle geluiden en prikkels om hem heen, als de pup nog klein is, is het niet erg om hem te dragen. Als u de pup draagt kan de pup ook niet vluchten als hij schrikt.
Zorg er altijd voor dat u de pup niet troost of aait als hij ergens van schrikt, u stimuleert dan alleen het angstige gedrag maar. Mocht de pup dus schrikken dan reageert u daar niet op.

Socialisatie puppy: puppy cursus

Een puppy cursus is een echte aanrader, hier leren zowel u als de pup veel nieuws. De pup leert er luisteren, maar ook het spelen met andere honden. Zo word er op een puppy cursus geleerd hoe uw hond moet volgen, naar u toe moet komen en zo nog veel meer. Let wel op want de kwaliteit van de verschillende cursus aanbieders kan veel verschillen, dus voordat u zich aanmeld bij een puppy cursus, kunt u zich het beste even goed laten informeren.

Socialisatie puppy: TIP

Als er bijvoorbeeld een band staat te spelen en u loopt langs en de pup schrikt, blijf er dan heen en weer langs lopen tot de pup er geen aandacht meer aan besteed en op zijn gemak is.