Puppy VoedingUw puppy moet volop groeien, daar heeft de pup voldoende goede voeding voor nodig! Hiervoor is speciale puppy voeding ontwikkeld. De kwaliteit van het voor kan nogal verschillen, neem geen goedkope puppy voeding uit de supermarkt maar haal het bij de dieren winkel. In de goedkopere zakken puppy voeding zitten veel goedkope en slechte vulmiddelen. Ik geef mijn eigen hond Royal Canin, dit is in mijn ogen het beste voer op de markt.

Waarom puppy voeding en hoe vaak moet mijn pup eten?

Als u net een puppy heeft en de pup tussen de 8 en de 12 weken oud is moet de pup nog 4 keer per dag eten, vanaf de 12 tot 24 weken 3 keer per dag en wanneer de pup ouder is dan 24 weken kunt u 2 keer per dag voer geven.
Voor puppy’s is er dus speciale puppy voeding, deze voeding zit vol met bouwstoffen zodat de pup zich goed kan ontwikkelen. In puppy voeding zitten bouwstoffen die speciaal gericht zijn op de groeit van een pup, geef daarom uw hond geen normale hondenvoeding totdat de hond volwassen is. U kunt puppy voeding halen bij de dierenarts, dierenwinkel of voor de goedkoopste oplossing de online dierenwinkel. Zorg er altijd voor dat de pup na het eten eerst gaat rusten. Door direct na het eten druk te gaan spelen kan de pup een maagtorsie krijgen!
De hoeveelheid voeding die u hoort te geven verschilt per merk, kijk daarom altijd op de verpakking.
Uw pup mag over op normale hondenvoeding wanneer hij +/- 12 maanden oud is, niet ieder ras is even snel volwassen maar met 12 maanden zit u goed.