Alleen blijven PuppyVoor een hond is alleen thuisblijven niet natuurlijk, als we kijken naar de wolven in de natuur worden roedel leden nooit alleen achter gelaten. Toch zal uw hond alleen thuis moeten kunnen blijven.

Alleen blijven puppy, hoe doe je dat

Daarom moet u uw puppy van jongs af aan leren om alleen thuis te blijven. U kunt dit makkelijk oefenen door de pup in de bench te zetten als u zelf nog in huis bent, bijvoorbeeld als de pup moe is en wil gaan slapen maar ook als u gaat poetsen kunt u de pup een tijdje in de bench zetten.
Als u de pup in de bench heeft gezet kunt u de pup het beste iets lekkers geven zodat hij wat afleiding heeft, want de eerste keren opgesloten zitten in een ijzeren kooi daar zal de pup aan moeten wennen, ook zult u zichzelf vaak moeten laten zien. Na verloop van tijd kunt u telkens iets langer de kamer uit gaan om de pup er aan te laten wennen dat u even weg bent. (ga niet direct een kwartier weg maar begin met 20 seconden en voer dit telkens iets op)
Op deze manier oefent u dat de bench de veilige plek is waar de pup alleen moet blijven, en het voordeel van een bench is dat als u van jongs af aan leert dat ze daar in moeten dat ze niets kapot kunnen maken.