Overige commando's om de hond te lerenApporteren is een zeer bekend honden trucje

Als uw hond niet van nature apporteert laat een volwassene dan een snee maken in een tennisbal, vul de tennisbal met wat snoepjes die uw hond lekker vind. Laat de hond zien dat er snoepjes in de tennisbal zitten, haal er één uit en geef die aan de hond. Gooi de bal weg en ren zelf mee met de hond. Pak de bal op en geef de hond een snoepje, u zult zien dat na een paar keer de hond er zelf achter aan rent en de bal pakt omdat er snoepjes inzitten. Pak de bal af en haal er telkens een snoepje uit en geef deze aan de hond. Na verloop van tijd zal ze de bal dan terug komen brengen.

Leer uw hond te buigen

U begint met uw hond in staande houding. Pak een koekje en houdt het bij de grond. Uw hond wil nu gaan liggen, zodra hij dit doet steekt u uw hand tussen de hond zijn poten door en houdt u de achterkant van uw hond omhoog (ter hoogte van zijn buik). Houdt de hond in deze positie en geef het commando buigen. Houdt het koekje recht voor zijn neus maar geef het nog niet, laat hem een paar seconde zo staan, geef nogmaals het commando en laat de hond dan los en geef hem het koekje.

Hond trucje dood Liggen is zeer bekend

Voor dit trucje moet de hond eerst leren te liggen(dit staat op de website). Zorg dat uw hond op zijn buik gaat liggen en probeer uw hond door middel van iets lekkers van zijn neus naar de zijkant van zijn hoofd te brengen (een stukje ervan af). En kijk of hij op zijn zij gaat liggen. Lukt dit niet, help hem dan door hem rustig op zijn zij te leggen. Zodra uw hond op zijn zij ligt geeft u het commando dood liggen, zorg ervoor dat hij met zijn hoofd op de grond blijft liggen. Laat de hond na een aantal seconden omhoog komen en geef dan pas het koekje.
Mijn eigen hond snapte het in het begin niet maar door 3 a 4 x in de houding te leggen en het commando te geven snapte hij het naar een aantal keer al. Daarna ging hij uit zichzelf zo liggen.

Hond trucjes leren: terug/ achteruit leren gaan

Dit trucje is zeer makkelijk! Ga met uw gezicht richting de hond staan, roep ga terug of achteruit, en loop richting de hond, de hond zal automatisch achteruit gaan omdat hij niet in uw weg wil lopen. U kunt eventueel ook nog de kant op wijzen waar de hond heen moet. (achteruit dus)
Loopt uw hond niet recht achteruit probeer het dan in een smal gangetje o.i.d.

High Five trucje aan de hond leren

Voor dit trucje moet de hond eerst een pootje leren geven (dit staat op de website). Als de hond eenmaal goed pootje kan geven, houdt u uw hand in het begin nog horizontaal en geeft u het commando pootje. Laat de hond uw hand raken zoals bij het commando pootje. Ga steeds iets hoger met uw hand en zorg dat de hond uw hand raakt. Zodra de hond hoog genoeg komt met zijn poot draait u uw hand vertikaal en als de hond uw hand raakt zegt u High Five en beloont u hem met iets lekkers.

Kusje geven

Dit trucje is vrij makkelijk, elke keer als uw hond u in het gezicht likt, geeft u het commando kusje. Als de hond niet likt, smeer dan wat pindakaas op uw gezicht en als de hond het af likt geeft u het commando kusje.

Hond trucjes leren: Ogen bedekken

Dit is een trucje voor gevorderden en kan lang duren voor het werkt, we gaan in deze uitleg ervan uit dat u de hond met een clicker heeft getraint, meer informatie over Clicker training staat op de website.
Zorg dat de hond ligt en plak een klein stukje tape boven het oog van de hond, als de hond de tape probeert weg te halen klikt u met de klikker en haalt u de tape weg. Daarna geeft u een honden koekje en beloont u de hond. Als de hond dit goed doet geeft u telkens als de hond het doet, het commando Cover of Bedekken.
Na veel herhaling probeer het zonder tape. Heel belangrijk bij dit trucje is de timing van de clicker en het uitspreken van het commando.

Nog één van de bekende honden trucjes is omrollen

Als eerste laat u uw hond op zijn buik liggen. Hurk naast hem neer en houd een koekje voor zijn neus, draai het koekje voor hem weg richting zijn rug zodat de hond een beetje op zijn zij ligt. Beloon de hond daar al, want niet iedere hond vind het fijn om direct om te rollen.
Als de hond gewent is aan het op de zij liggen gaat u steeds iets verder met het naar de andere kant brengen van het koekje zodat de hond omrolt. Zodra dit lukt zorgt u dat de hond weer in de start houding ligt en zegt u omrollen en beloont u de hond met een koekje.

Hond trucjes leren – Poot geven

Om dit te laten doen moet u eerst uw hond het commando ‘Zit’ leren (dit commando kunt u vinden op deze website). Laat uw hond zitten en pak de hond zijn poot vast en zeg pootje. Beloon de hond door hem te aaien, braaf te zeggen of door hem een honden snoepje te geven. Na veel herhalen zegt u pootje, en kijkt u of de hond uit zichzelf een poot geeft, als hij dit doet beloon hem dan! Doet de hond dit niet, blijf dit dan herhalen.