HondentrucjesElke hond vindt het fijn om spelletjes te spelen met zijn baasje of bazinnetje. Hoe meer hoe liever. De aandacht die hij of zij daarbij krijgt geeft de hond het gevoel bij de roedel – u en uw gezin – te horen. U leert de hond steeds beter kennen, terwijl de hond u steeds meer leert te vertrouwen. De band die al u met uw hond heeft, wordt door samen oefeningen te doen veel sterker. Door samen met de hond hondentrucjes te oefenen staat de hond in het middelpunt van de belangstelling. Voor de hond betekent dat meer zelfvertrouwen en het gevoel geaccepteerd te worden in de roedel. Bovendien is het spelen met het baasje goed voor de gezondheid en het uithoudingsvermogen van het dier. Het verhindert dat de hond onaangepast gedrag gaat vertonen.

Een van de eerste spelletjes die bijna iedereen met de hond doet is het gooien van een bal, waarna de hond de bal achterna rent en deze weer naar u terugbrengt. Een ander hondentrucje dat de meesten van u wel eens hebben uitgeprobeerd, is het geven van een pootje aan het baasje. Daarnaast worden vaak al snel de basiscommando's aan de hond geleerd, zoals zit en af.

Aan de nieuwsgierigheid en het enthousiasme van de hond heeft u gemerkt dat de hond het leuk vindt kunstjes te leren. Als u dit regelmatig doet en de hond daarbij beloont met iets lekkers, kunt u de hond aanleren dit op commando te doen.

Een gezellige frans bulldog, lekker speels en blijft zijn hele lever er zo schattig uit zien. Dit honden ras is schikt om de basis commando's te leren maar heet veel trucjes zijn misschien te veel gevraagd.