Ziekte van LymeDe ziekte van Lyme word veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Deze bacterie bevindt zich in de darm van teken. Ondezoek heeft uitgebleken dat een teek zich minimaal 24 uur aan uw hond heeft moeten hechten en voeden voordat de ziekte wordt over gedragen.
Welke symptomen zien we bij een hond?
aantasting van de nieren, uitdroging, koorts, gewrichtsontstekingen, verlies van eetlust, gezwolle lymfeklieren, sloomheid, dood (treedt zelden op)

Ziekte van Lyme hond. Wat is er tegen te doen?

De Ziekte van Lyme wordt behandeld met antibiotica. Het middel van eerste keus is Doxycycline. Een huisdier met de ziekte van Lyme reageert normaal gesproken binnen enkele dagen op de antibiotica. Wanneer de ziekte niet snel genoeg wordt gediagnosticeerd kan de ziekte chronisch worden en ernstige nierschade veroorzaken. Zodra de ziekte een chronische ziekte word zal het dus ook nooit meer weggaan en blijft de hond klachten houden.

Ziekte van Lyme hond. Hoe kunt u de hond er tegen beschermen?

U kunt de hond beschermen met een anti vlooien- en teken product. Deze zijn te koop bij zowel de dierenarts als bij de dierenwinkel of bij de online dierenwinkel. Voor online dierenwinkels klikt u hier.(De online dierenwinkel is vaak het goedkoopst en heeft dezelfde producten als de gewone dierenwinkel). Heeft uw hond een huidziekte of allergie en kan de hond niet goed tegen deze vloeistof dan kunt u ook dagelijks een schepje knoflook poeder (speciaal hiervoor ontwikkeld) door het eten van de hond doen, knoflook is een natuurlijk anti teken middel.