Vergiftigingsverschijnselen hondOmdat er in de stad waar ik woon iemand rondloopt die gif strooit voor honden om op te eten, heb ik dit artikel geschreven om mensen de vergiftigingsverschijnselen te laten herkennen.
Wat zijn de vergiftigingsverschijnselen/ wat merkt u aan uw hond:
Hier zijn enkele symptomen die de hond kan hebben: Verminderd bewustzijn, spier/ stuip trekkingen, overgeven, rusteloosheid, koorts, versnelde hartslag, versnelde ademhaling. Er kunnen ook nog andere symptomen optreden maar het ligt er maar net aan wat voor vergif de hond heeft binnen gekregen. Ziet u dat de hond iets giftigs eet laat hem dan braken ( pas wel op dat er niets scherps tussen zit)
Ga altijd met uw hond naar de dierenarts als u vergiftiging vermoedt, doe dit zo snel mogelijk!
Wat MOET u doen als u denkt dat uw hond vergiftigd is:
Ga direct naar de dierenarts en laat de dierenarts de hond onderzoeken, liever die 30 euro van het consult weg en dat er niets aan de hand bleek te zijn, dan dat u er te laat bij bent en de hond overlijdt.

Vergiftigingsverschijnselen hond, Tip:

Bestraf de hond als hij iets op eet op straat, leer de hond dat hij niets van de grond mag opeten, je hoort het steeds vaker dat er honden worden vergiftigd. Laatst was het nog op het nieuws dat er iemand rondloopt die worstjes met vishaken erin op de grond gooit. Beter voorkomen dan genezen is mijn motto.