Sterilisatie Castratie hondIk ben een voorstander om een hond waar u toch niet mee gaat fokken al jong te castreren. Het voordeel van het castreren van een reu op jonge leeftijd is dat hij niet / nauwelijks zijn poot optilt om elke keer zijn territorium af te bakenen (mijn eigen hond is met de 6 maanden gecastreerd en plast 1 keer tijdens het uitlaten) Verder heeft de hond (door het gebrek aan hormonen) nooit de connectie kunnen leggen tussen het loops zijn van een teefje en wat hij daar mee moet doen. Als hij een loops teefje ruikt dan zal hij er dus ook niet achter aan gaan.

Sterilisatie Castratie hond, agressief gedrag

Heeft u uw hond nog niet gecastreerd en is hij al op wat latere leeftijd dan is het alleen aan te raden indien hij agressief gedrag naar andere honden vertoont. Bij zo’n 80% van de honden neemt deze aggressie na een castratie af.
Een castratie kan werken maar u zult eigenlijk moeten kijken naar wat de oorzaak is van het agressief gedrag van de hond, en in 90% van de gevallen kunt u met goede training het agressieve gedrag afleren.
En uiteraard kunnen er medische redenen zijn waarom u uw hond kunt laten castreren.

TIP: Ik raad echt iedereen aan om vroegtijdig zijn hond zo rond de 6 maanden al te castreren.

Sterilisatie Castratie hond, Sterilisatie van de teef:

Een teef word tussen de 6 en 12 maanden voor het eerst loops, het is aan te raden om voor de eerste loopsheid uw teef al te laten steriliseren. Er zijn verschillende aandoeningen die uw hond kan krijgen als de eierstokken niet verwijderd worden. Daarom is het aan te raden indien u niet van plan bent om met de hond te fokken haar te laten steriliseren. Zodra een teef loops word zal ze opzoek gaan naar een reu die haar wil dekken, als u haar los heeft kan het dus zo zijn dat ze om die reden weg loopt, en ik neem aan dat u geen ongewenste puppy’s wilt hebben.