Het juiste hondenrasNiet iedere hond past zomaar bij ieder baasje, u dient van te voren goed uit te zoeken welk hondenras dat bij u past.
Ligt u heel de dag op de bank dan past bijvoorbeeld een border collie absoluut niet bij u aangezien dit echte werkhonden zijn. In dit geval kunt u dan beter voor een wat rustiger ras kiezen. Doet u dit niet dan zult u een hond krijgen die zijn energie niet kwijt kan en daardoor lastig word, dit is een fout die veel mensen maken en dan krijgt de hond de schuld wat helemaal niet eerlijk is, de hond word gevormd door hoe de baas hem traint.
Als u een hond neemt met veel energie zult u er toch rekening mee moeten houden dat u elke dag 1 a 2 keer met de hond een uur moet gaan lopen / fietsen. (of het nu goed of slecht weer is)

Het juiste hondenras

Doe daarom eerst goed onderzoek na het juiste ras voor uw levensstijl, en koop niet zomaar impulsief een hond. Ik heb zelf een cocker spaniel dit is echt een ideaal honden ras voor zowel mensen die actief zijn maar ook voor mensen die graag op de bank zitten en alles daar tussen in. Een cocker spaniel kan hele dagen met u mee gaan wandelen, fietsen maar ze houden er ook erg van om te slapen.