Waarom likt mijn hond?Onze hond probeert iedereen een lik te geven. Zodra hij bij je op schoot zit gaat zijn hoofd naar jou hoofd en wordt je overspoelt door likjes. Het kan best aandoenlijk zijn, maar soms is het vervelend gedrag. En niet iedereen vindt het prettig dat de hond dat doet. Nu vinden veel mensen het gelukkig wel schattig als Bas weer een van z’n ‘ lik buien’ heeft, maar waarom doet hij dat eigenlijk?

Er zijn drie redenen waarom honden hun baasje of andere mensen gaan likken. Een van de belangrijkste redenen waarom honden likken is om hun onderdanigheid te tonen. Ze laten zien dat jij de baas bent door jou te likken. Een tweede reden is dat de honden de zoute smaak van zweet lekker vinden (kunnen wij ons niks bij voorstellen trouwens, hihi). De derde reden is dat ze vragen om voedsel. Door te likken vragen ze aandacht.

Ik heb bij onze hond het vermoeden dat het likken vooral onderdanigheid is. Maar vragen om eten zou ook heel goed kunnen, hij lijkt namelijk altijd wel honger te hebben ;)