Hond als mensen vriendZoals Bertran al schreef bij het kopje onder ons is hij een echte hondenliefhebber. Vroeger lag hij bij de hond in de mand of gebruikte hij de hond als steun als hij op de grond tv lag te kijken. Maar ook met de honden die onze ouders later hadden had hij een goede band. Ook heeft hij altijd veel hondentrucjes aan ze geleerd en probeert hij de honden elke keer nieuwe commando’s te leren.

Dat er een goede band is tussen hond en mens is niets nieuws. Uit recent onderzoek blijkt dat de hond al heel lang de beste vriend van de mens is, veel langer dan werd gedacht (www.nu.nl). Men ging er altijd van uit dat de relatie tot twintigduizend jaar oud zou zijn, dit blijkt nu een keer (!!) zo lang te zijn volgens Zweeds onderzoek.​

Wij vonden het vermakelijk om dit te lezen. Wij gaan er eigenlijk altijd van uit dat in de meeste gevallen de hond een echte mensen vriend is. Maar nu blijkt dit ook al heel lang zo te zijn, en is het wellicht toch niet heel raar dat wij dat als vanzelf sprekend ervaren.